Τραγικές αμέλειες !

img

Του Βαγγέλη Αλεξάκη

  • Πριν δέκα περίπου μήνες είχαμε παρουσιάσει ένα σοβαρό θέμα στο «Βήμα του Αι Γιάννη» και συγκεκριμένα το Δεκέμβριο πέρυσι, με τίτλο «Πού είναι η ΔΕΗ;». Η απαράδεκτη αμέλεια της ΔΕΗ στην μετακίνηση των στύλων μεταφοράς ρεύματος από την μέση των διανοιγμένων από τον Δήμο δρόμων, δυστυχώς συνεχίζεται. Η κατάσταση είναι τραγική σε πάρα πολλά σημεία του προαστίου μας, όπως είχαμε αναφερθεί με πλούσιο φωτορεπορτάζ σε συγκεκριμένους δρόμους. Τι περιμένει η ΔΕΗ να σκοτωθούν μερικοί άνθρωποι και μετά να παρέμβει για να τοποθετηθούν οι στύλοι στη σωστή τους θέση ; Έλεος, ας βρεθεί ένας υπεύθυνος άνθρωπος να αποκαταστήσει αυτή τη τραγική αμέλεια !
  • Δεν μας έφτανε η ΔΕΗ, έχουμε και τους ιδιώτες . Μετά τη διάνοιξη της οδού Δημάκη από τη Λ. Κνωσού μέχρι την Αρχ. Ευγενίου, κατεδαφίστηκε το αυθαίρετο κατάστημα επί της Λ. Κνωσού και Δημάκη χωρίς να απομακρυνθούν τα άχρηστα υλικά. Έτσι παραμένουν όρθια ακουμπισμένα στο παρακείμενο τοίχο όλα τα τζάμια της βιτρίνας του πρώην καταστήματος, με κίνδυνο να τραυματίσουν ίσως κάποια παιδιά που θα προσπαθήσουν να παίξουν με τα επικίνδυνα αυτά υλικά. Εμείς δεν έχουμε παρά να παρακαλέσουμε τους ιδιοκτήτες αυτού του χώρου να απομακρύνουν τα υλικά, πριν συμβεί κάποιο τραγικά συμβάν.
  • Τότε είχαμε πει «Πού είναι η ΔΕΗ;» τώρα λέμε «Που είναι ο Δήμος ;» αφού η εφαρμογή του σχεδίου πόλεως στο Αγ. Ιωάννη έχει τελειώσει εδώ και είκοσι πέντε χρόνια αλλά στην Ορφέως και Ντελή Δράκου παραμένει ένα μέρος της οδού Ορφέως αδιάνοικτο. Το δε οδόστρωμα και των δύο δρόμων όπως και της Ευρυάλης είναι σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κινδύνους για πεζούς και οχήματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι το πλάτος της Ορφέως είναι έξι μέτρα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται τα οχήματα και οι πεζοί στο σημείο αυτό , να περνούν μέσα από ιδιωτικό χώρο και επαναλαμβάνουμε «Που είναι ο Δήμος ;»